Träning och liksidig aktivitet

Idag tog matte fram den där roliga bollen igen.
Det är jättekul - för då vet jag att det vankas goda godisar. Sen är det rätt skoj att balansera på den också . 
Ibland tycker jag är det är lite svårt, jag förstår ju att matte vill att jag skall göra olika saker, som tex vrida på huvudet och då får jag inte flytta tassarna. Det kan bli lite vingligt då men jag brukar ändå klara av det och få godisen. 🐾🐾
Ibland gör vi samma övningar fast utan boll - matte kan få för helt plötsligt på en promenad eller i trädgården - att göra samma övningar vi brukar göra på bollen fast jag får hoppa upp på en sten, bänk eller ett träd som ligger ned. Först blir jag lite förvånad men det är också rätt kul så jag brukar faktiskt vara ganska duktig om jag får säga det själv.

Fast jag förstår inte riktigt varför hon vill att jag alltid skall göra övningarna åt båda hållen - det är ju lättare åt det ena hållet så varför hålla på att krångla till det ?! 
Nu ska jag njuta av ett gott ben innan det är dags för promenad - för det är ganska jobbigt att träna trots av vi bara tränar några minuter så känns det ska ni veta. 
Där håller jag faktiskt med matte att det är bättre och roligare att träna små korta pass och heller lite oftare!! 🐾🐾
Matte får förklara för er medan jag tuggar.
🐾🐾

Oavsett redskap, boll, balansdisk eller som på bilden "Fitbone" (eller vid all träning överhuvudtaget) så är det alltid viktigt att träna liksidigt.
Dvs att träna lika mycket åt alla håll oavsett om hund en har mer problem på en sida - jobbar ni tex på bollen med små huvudrörelser (för att ändra viktfördelningen) så gör lika många åt höger som åt vänster tex.
Detta för att undvika onödiga fel- och snedbelastningar.
På bilden ser vi också tydligt att Diesel lägger mest vikt på framdelen - det gör normalt alla hundar, mer eller mindre beroende på ras och ev problem.
Anpassa träningen efter er förmåga - att träna små korta pass (lättare att klämma in i vardagen)  - ger bra resultat ! 🐾🐾

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vardagstips - hjärngympa

Tips i vardagen : Tasslyft

Balansbollsträning